Nyitvatartási idő:

  • Hétfő:      zárva, 14-17
  • Kedd:        8-12, 14-17
  • Szerda:     8-12, 14-17
  • Csütörtök: 8-12, 14-17
  • Péntek:     8-12, 14-18

A könyvtár szolgáltatásai

A városi könyvtár jelenleg az új művelődési központban, 161 négyzetméter alapterületen, 2 helyiséggel működik.
Levelezési címünk: 6230 Soltvadkert, Kossuth u. 10.
Telefon: 78/582-585
Email: vadkertkultur@freemail.hu

A földszinten található a felnőtt szépirodalom, a kézikönyvtár, a kötelező irodalom, a krimi-gyűjtemény, a vers-gyűjtemény és a dráma-gyűjtemény, idegen nyelvű könyvek, helytörténeti gyűjtemény, Soltvadkerti TV archív anyaga, 1993-tól 2008-ig DVD-n. Itt helyezkedik el a folyóirat olvasó- és könyvolvasó is. A beiratkozás, a kölcsönzés, a regisztrálás, az információ és a gépi katalógushasználat is a lenti szinten történik. A gyengén látók számára egy speciális monitoros nagyító áll rendelkezésre.

A felső emeleten a szakkönyvek és a gyerekkönyvek találhatók. Itt biztosított 12 számítógépen az olvasói és az internet használat.

A földszinti ill. az emeleti könyvtárban egyaránt használható az állományfeltáró gépi katalógus. Az állomány feldolgozása 1 gépen folyik. A könyvtáros munkát, Simonyi Zoltánné, és Légrády Andor látja el. Számítógépes rendszergazda Kubicsek Sándor.

Mit kínálunk? Mindenekelőtt 20 ezer kötet könyvnél többet, 64 fajta folyóiratot, közel 300 db. Hanglemezt, utazási videofilmet, CD-t, hangoskönyvtárat.

Ingyenes szolgáltatások

24 órás on-line katalógus, on-line határidős hosszabbítás. Könyvtárlátogatás, nyomtatott dokumentumok helyben olvasása, állományfeltáró használata, információ kérése a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól.

Beiratkozási díjért járó szolgáltatások

Az éves díj befizetése fejében nyújtott szolgáltatásaink közül a legismertebb a dokumentumok, könyvek, bekötött folyóiratok, térképek, és hangzó anyagok, hangoskönyvek kölcsönzése. A 16 évnél fiatalabb és a 70 év feletti olvasóinknak ez ingyenes. Egy alkalommal 6 dokumentum kölcsönözhető, amelyeket 1 hónap múltán vissza kell hozni. Ez a kölcsönzési idő - az előjegyzett dokumentumok és házi olvasmányok kivételével - két alkalommal meghosszabbítható, akár telefonon is.

Az éppen kölcsönzésben lévő könyveket kérésre előjegyezzük, s beérkezésük után értesítést küldünk. Ha az állományunkban nem található meg az olvasó által keresett mű, könyvtárközi kölcsönzésben beszerezzük azt. A beiratkozott olvasóknak naponta 1 órás ingyenes internet használatot biztosítunk, amit előzetes telefonon vagy személyesen történő időpont egyeztetés után használhatnak az igénylők. Hangzóanyagok kölcsönzése ugyancsak lehetséges, melyek lejátszásához igény esetén CD-s magnót biztosítunk.

Térítéses szolgáltatások

Kézikönyveinket, amelyek a hét aktív napjaiban nem kölcsönözhetők, péntektől keddig az olvasók rendelkezésére bocsátjuk.

Meghatározott kötetért fizetni kell, csak térítés ellenében vehetők igénybe. Megadott témához összegyűjtjük a szükséges irodalmat. Az aktuális térítési díj ellenében fénymásolatot készítünk könyvekről, folyóiratokról, képekről és térképekről. Telefaxon elküldjük térítés ellenében levelét. Szkennelést, DVD írást, CD írást is vállalunk.

Az Internet- és számítógép-használóknak nyomtató áll rendelkezésére, melynek térítési díja oldalanként történik. Elektronikus ügyintézés (segítségnyújtás a magyarorszag.hu honlap kezeléséhez, használatához).

A gyerekeknek rendszeresen szervezünk vetélkedőket, könyvtári foglalkozásokat, melyeket igyekszünk az adott ünnepkörhöz, aktualitásokhoz kapcsolni. Technikai felszereltségünk lehetővé teszi filmek és digitális fényképek megtekintését.