Elérhetőség

Bene Zsolt
6230 Soltvadkert, Szentháromság u.
20/3533-614

Soltvadkert Város Polgárőr Egyesület

1991. március nyolcadikán Soltvadkerten a bűnözés visszaszorításának és a terménylopások megakadályozásának érdekében alakult meg a Községvédő Egyesület szervezete Ledniczki Dénes vezetésével. Rigó János másfél év múlva vette át az elnökséget, közel hetvenfős tagsággal. Pár év múlva a létszám megduplázódott, napjainkban pedig közel százan vigyázzák a lakosság biztonságát.

Működésük tizedik évében nevet változtattak, azóta Soltvadkert Város Polgárőr Egyesület néven tevékenykednek. Munkájuk sokrétű: rendezvények biztosítása, éjszakai járőrszolgálat, a betakarítások idején határjárás, elenőrzések a tóparti üdülőterületen, valamint a külterületi tanyák környékén. Több intézménynél rendszeres szolgálatot látnak el és jelenlétüknek köszönhetően csökkent a villamos vezetékek lopása is.

A két-négyfős polgárőr csoportok járőrszolgálatának köszönhetően évente sok bűncselekmény meghiúsul. Rendszeres jó kapcsolatot tartanak fenn a rendőrséggel és a határőrséggel.

Az egyesületben ötévente tartanak tisztújító választást, az elnökség havi ülésein egyeztetik járőrbeosztást és az esetleges útvonaltervet.

Jelentős közéleti szerepet is vállalnak: februárban bált rendeznek, augusztusban pedig minden évben a Sárközi tanyán jön össze a tagság és a barátok, ahol a jó hangulatú vacsorát zene és tánc követi. 2002-ben a soltvadkerti egyesület rendezte a megyei polgárőr napot a Vadkerti-tónál, melyen mintegy 1300-1400 fő vett részt.

Elnök: Bene Zsolt 6230 Soltvadkert, Szentháromság u. 20/3533-614