Soltvadkert Város Citerazenekara és Népdalköre

citerazenekarBizonyára sokak számára ismeretes, Soltvadkert Város Citerazenekara és Népdalköre 2007-ben ünnepelte fennállásának 30. jubileumát. A november 18-án tartott ünnepi műsorban a régi emlékek felidézése mellett egy meghívott együttes, a tázlári citerazenekar is hangot kapott. Ők is fergeteges műsort adtak, csakúgy, mint a helyi szervezők.

Azt mondhatom, hogy megfelelő, jó műhelymunka zajlik a csapatban. Lássuk, kinek milyen szerepe van, ki miben segíti az együttes működését! Most olyan sorrendben, ahogyan a jubileumi műsorban a színpadon álltunk, bemutatom a zenekar tagjait ballról jobbra haladva a nézők felől nézve.

Elsőként Gáspár Imre
Imre bácsiról annyit, az éneklése mellett pontos dobolásával is segít. Sok szép régi dalt tud, olyan szöveget is egy-egy dalhoz, amelyet a többiek nem ismernek.

Makkai László
Ő nem csupán a közös éneklésünket segíti, hanem gyönyörű hangjával szólistaként is szerepel, sokszor másutt is képviseli az együttest, városunkat. Országos minősítéseken is benevez, rangos helyezést ér el.

Fazekas János
Jani normál citerán játszik, erősíti a citerások hangzását, valamint énekel. Másik társával együtt a tázláriakat is erősíti.

Duchai György
Gyuri, a megalakulástól tagja az együttesnek, ő készíti a citerákat, normál citerán játszik és énekel.

Lajos Károly
Karcsi szintén normál citerán játszik és énekel, erős hangjával tömöríti az éneklést. Ő is eljár a tázlári csapatba zenélni.

Duchai János
Jani szintén a kezdetektől muzsikál, sokrétű munkát végez a csapatban. Ő ha kell szólistaként kísér normál citerával és kiválóan teljesít basszusciterán is. Sőt egy jó szólóciterás mellett remekül kontrázik. Ezenkívül jó érzékkel állít össze dalcsokrokat. Néhány éven keresztül ő vezette az együttest.

A hölgyek koszorújában az első Zsikla Miklósné Duchai Judit.
A megalakulástól zenél, jelenleg ő vezeti az együttest prímciterán. Emellett gyönyörűen énekel, akár szólóban is. Ő állította össze a 30 éves jubileumi műsort.

Font Sándorné
Erzsike, normál citerán játszik. 2003 óta citerázik, jó érzékkel és szorgalommal kontrázni is megtanult. Énekhangjával szólóban és párosban is kiválóan teljesít. Ő intézi az együttes anyagi ügyeit, pénztáros.

Tóth Anna
Ő jelenleg még középiskolás. Ígéretes tehetség a citerázás terén, amelyet a mostani szorgalmával jól kamatoztathat. Mindenképpen számítunk rá.

Dudás Gáborné
Mancika énekesünk, de nem csak énekel, hanem ha kell, felolvas, vagy szaval. Ő is sok régi dalt tud, tanulhatunk tőle.

Jómagam: Weinhardt Jánosné Ági 2003 óta segítem a csapatot szakmai szempontból. A hangszereseknek énekelhető magasságban lekottázom a dalokat, hogy könnyebben megtanulhassák. Tolerálom az esetleges indulatokat, segítem a műsor összeállítást egy-egy rendezvényre. Dalanyagot gyűjtök, csokrokat állítok össze, énekelek az együttesben, időnként szólóban is.

Pomázi Józsefné
Marika énekes. Sok régi dalt tud, amelyeket még az anyukájától tanult. Ezeket lekottázom, megtanuljuk.

Dobosi Boldizsárné
Juliska néni Erzsike anyukája, aki Császártöltésről jár át hozzánk énekelni. Rengeteg dalt tud, nagyon szeret énekelni. Amint teheti, átjár a próbákra, fellépésekre.

Farkas Gyula
Jobboldalon a hölgyek mellett "Gyula papa" köcsögöl. Énekhangja nagyon alkalmas szólóéneklésre akár duettben is, vagy szólóban kísérettel. Nagy szorgalommal és jó érzékkel tanulta meg a dobkíséretet az egyes dalokhoz.

Bene Zsoltné
A hölgyek mögött a 2. sorban áll énekesünk, Emőke. Gyönyörű népies hangja betölti az együttes közös énekét. Sokszor énekel szólóban, így gyakran képviseli a csapatot más rendezvényeken. Országos megmérettetésen is fellép szólistaként.

Valamennyi csapattag a szabadidejéből sokat áldoz a közös muzsikálásra, éneklésre, nyilvánvaló, hogy a zene és az éneklés szeretete dominál.
Bizakodva nézünk a jövő felé, nagy lendülettel készülünk mind a helyi és a vidéki meghívásokra. Ezúton tudatom, hogy néhány jó énekest, hangszerest hívunk és várunk az együttesbe! Rendszeresen szerda esténként fél 7 órától próbálunk a régi Művelődési Házban.
Eredményes éveket kívánok a csapatnak!

Weinhardt Jánosné